Outreachend veldwerk

Bright Fame is een stichting die outreachend werkt onder prostituees, vooral op de Wallen in Amsterdam. Onze vrijwilligers lopen dagelijks op straat, zowel overdag als in de avond. Het doel van dit outreachende werk is om de vrouwen/mannen te leren kennen, om contact te maken en een relatie op te bouwen.

Op straat verschilt het contact van simpelweg een begroeting tot een gesprek of samen bidden. De gesprekken op straat gaan over verschillende zaken zoals:

  • Persoonlijke omstandigheden
  • Pastorale gesprekken
  • Maatschappelijke en juridische vraagstukken

In samenwerking met Stichting El Roi zijn we gestart met outreachend veldwerk naar de minder zichtbare prostitutiebranche, ons hotelproject. Via digitaal veldwerk benaderen we de vrouwen die thuiswerken, in de escort of op straat. Vervolgens maken we een afspraak en ontmoeten we de vrouwen in hotels. We zien dat deze outreach vorm erg effectief is. Een quote van één van de vrouwen bevestigde dit:

‘ik wist niet eens dat er hulp bestond’.

Een belangrijke en steeds terugkerende vraag die Bright Fame stelt is: Wat is jouw droom? Opvallend genoeg blijkt dat de meeste vrouwen/mannen, ondanks de vaak moeilijke omstandigheden, inderdaad een droom hebben. Vaak is die droom: terug naar een normaal leven. Ook zo’n ‘normaal’ klinkend antwoord geeft aanknopingspunten voor vervolgvragen. Wat heb je daarvoor nodig? Welke stappen moeten er gezet worden? Op welke manier kunnen wij jou helpen? In alle gevallen krijgt de vrouw/man een uitnodiging voor een vervolggesprek in het kantoor van Bright Fame, vlakbij de Wallen.

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie