Project Next Steps

BREAKING NEWS: Een vrouw is begeleid naar haar land van herkomst in Oost-Europa nadat ze naar Nederland was verhandeld voor seksuele uitbuiting.

Het Leger des Heils werkte voor deze zaak samen met opvangcentra en internationale partners in Nederland en met de Roemeense autoriteiten. Zo konden we zorgen dat de vrouw veilig kon terugkeren naar haar thuisland en daar goed werd opgevangen. We kunnen nu niet meer details geven, omdat het onderzoek naar deze zaak nog volop gaande is.

Het Leger des Heils en International Justice Mission (IJM) bieden psychologische en praktische zorg aan deze vrouw die jarenlang is uitgebuit. Deze zaak laat opnieuw zien dat mensenhandel in Europa een grensoverstijgende misdaad is en dat samenwerking dringend nodig is om deze criminaliteit aan te pakken.

De hulp aan deze vrouw kwam tot stand dankzij het nieuwe partnerschap Next Steps. Hierin werkt Bright Fame samen met Dorcas, het Leger des Heils en IJM. Next Steps biedt preventie in het land van herkomst, juridische ondersteuning, zorg voor slachtoffers, hulp bij terugkeer en het opbouwen van een nieuw leven van hoop, vrijheid en menselijke waardigheid. Lees meer op www.projectnextsteps.nl.

 

Twee getuigenissen van vrouwen die zijn uitgestapt in Roemenië kun je luisteren via: https://anchor.fm/project-next-steps

 

Steun Bright Fame en help vrouwen uit de prostitutie

Maak een donatie